View House

Location: Santorini, Greece

Date: 2015

Location Address: Thira

Status: Completed Works

Hanged over a steep slope, the “View House” offers viewport for the majority of Santorini island and the southern Aegean Sea. The house spreads across various levels on the field with extensive use of dry stone walls. Far away from Santorini’s tourist destinations, this house has the chance to avoid the pure white façade, using a soft colour palette, with earthy colors. In the interior the pure white walls remain, helping the physical sunlight to spread in the house. Lime green tones at the openings and the bathroom offer freshness. The stone floor is appropriate for a further cosy environment, which needs a family. The presence of traditional Cycladic architecture does not stop on the outside dry stone walls, but also indoor with the various builded and walled furniture. Oikos architecture at “View House” offers a mix of modern elements and traditional building, not only for the ornament but also, as a way of construction.